Expert in elektrisch rijden!

Bij Auto Döbber bent u aan het juiste adres om uw elektrische auto in de topconditie te houden. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en reparaties aan alle merken elektrische en hybride auto’s en aangesloten bij het keurmerk EDGe Mobility. Expert in elektrisch rijden betekent dat wij ontzorgen van aankoop tot onderhoud en laadadvies!

EV-Specialisten

Onze monteurs zijn speciaal opgeleid om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren aan elektrische voertuigen. Jaarlijks volgen onze monteurs meerdere trainingen om de kennis continu up-to-date te houden. Onze werkplaats beschikt over moderne apparatuur en EV-tools en we beschikken over aanvullende originele fabrikanteninformatie.

Onderhoud elektrische auto

Service en onderhoud aan een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een brandstofmotor. Een elektrische auto is in principe goedkoper in gebruik. Een volledige elektrische auto beschikt over minder onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Toch moet uw elektrische auto periodiek gecontroleerd worden! Denk hierbij aan controle van de aandrijving, wielophanging en de banden. Daarnaast zijn er enkele onderdelen die extra aandacht nodig hebben zoals het accupakket, de remvoering en de systeemkoeling.

Accupakket

Het accupakket is één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische auto. We noemen dit ook wel de HV-batterij. Het is van belang dat het accupakket periodiek wordt nagekeken op eventuele beschadigingen. Bovendien kunnen we bij Auto Dobber de status van de HV-batterij uitlezen. Wij kunnen bij 70 procent van de huidige modellen de State of Health bepalen (SOH) van de HV-batterij. Op basis van een onderzoek, enkele berekeningen en de specificaties van de fabrikant, stellen we een rapport op waarin staat hoeveel capaciteit de batterij nog heeft.

Systeemkoeling

Uw elektrische auto is gevoelig voor warmteontwikkeling. Het is van belang dat de werking van het koelsysteem periodiek wordt gecontroleerd. Vaak wordt de koeling van de HV-batterij gecombineerd met de airco. Hierbij is het van belang dat het systeem de HV-batterij op warme dagen koelt en wanneer de temperatuur daalt dat de HV-batterij verwarmd wordt. Airco-onderhoud is dus niet alleen belangrijk voor een aangename temperatuur, maar ook van belang om in de batterij in topconditie te houden.

Remvoering

Elektrische auto’s genereren regeneratieve energie. Dat wil zeggen dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat bij het remmen op de motor, vertraagt de auto. Indien u veel gebruik maakt van het principe regeneratief remmen, maakt u minder gebruik van de mechanische remmen. Deze kunnen door weinig gebruik na verloop gaan klemmen. De remmen moeten voor uw veiligheid te allen tijde optimaal werken. Een belangrijk aspect van het onderhoud is dan ook dat we de remvoering controleren van uw elektrische auto.

Laadadvies, laadpaal en laadpassen

Bij het rijden in een elektrische auto hoort natuurlijk laden. Bent u in de mogelijkheid om uw elektrische auto voor de deur te laden? Wij staan voor u klaar met advies voor de aanschaf van een laadpaal. Bovendien kunt u bij ons terecht voor een laadpas en geven we advies over laden.
Komt u bij ons langs voor een afspraak? Dan kunt u uiteraard uw elektrische auto bij ons voor de deur laden!

Elektrische occasion

Bent u van plan om een elektrische occasion aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan elektrische auto’s. Bekijk hier ons aanbod. Staat uw elektrische droomauto er niet bij? We gaan graag voor u op zoek!